Menu Sluiten

Beste gratis clouddiensten

beste gratis clouddiensten wolk

Hier een overzicht met de beste gratis clouddiensten om je bestanden veilig op te slaan als extra backup. Je moet het zien als een externe schijf of USB stick, maar dan online. Eenvoudig mappen en bestanden delen en overal ter wereld toegang tot je bestanden. Cloud diensten zijn niet meer weg te denken en je krijgt steeds meer gratis opslag. Betalen is uiteraard ook mogelijk als je behoefte hebt aan meer opslag, ook die prijzen zakken de laatse maanden behoorlijk! Ideaal om je aan te melden bij meerdere cloud diensten zodat je voldoende ruimte hebt op alles online bereikbaar te maken. De ene werkt misschien weer prettiger met foto’s, de andere met grote bestanden. Iedereen heeft nou eenmaal z’n eigen voorkeur.

beste gratis clouddiensten screenshot dropbox.com

Dropbox.com

De cloud dienst die iedereen wel kent. Betrouwbaar en werkt fijn met talloze apps. Gratis 2 Gb aan opslag (Eenvoudig uit te bereiden door het koppelen aan Carousel, je krijgt dan gelijk 3 Gb extra opslag)

 


beste gratis clouddiensten screenshot mediafire.com
Mediafire.com

Populaire cloud dienst met een gratis 10 Gb aan opslagruimte die eenvoudig te vergroten is door de desktop software, de app op je telefoon te installeren of te koppelen aan je Twitter of Facebook.


beste gratis clouddiensten screenshot onedrive.live.com
Onedrive.com

De meeste mensen met een Microsoft account kennen deze wel. Voor degene die het niet kennen, zeker de moeite waard. Ook hier weer handige apps voor diverse devices.

Gratis 15 Gb aan opslagruimte.


beste gratis clouddiensten screenshot mega.co.nz
Mega.nz

Na het platleggen van MegaUpload in 2012 zijn ze in 2013 doorgegaan met Mega. Een gratis cloud dienst met ruim 3 miljoen gebruikers en maar liefst
50 Gb aan gratis opslagruimte.


beste gratis clouddiensten screenshot box.com
Box.com

Ook een zeer bekende cloud dienst met 10 Gb aan gratis opslagruimte. Erg handig is de opties “boxnotes” Hier kan je eenvoudig een tekstdocument aanmaken en heb je online een tekstverwerker. Ideaal om even wat op papier te zetten en gelijk overal ter wereld en via elk apparaat te bekijken en te bewerken.


beste gratis clouddiensten screenshot hubic.com
Hubic.com

25 Gb aan gratis opslagruimte. Je bestanden worden op 3 verschillende locaties in Europa opgeslagen als extra veiligheid.


ShareFactory.nl-transip.nl

TransIP.nl

TransIP is een hostingprovider met een erg aantrekkelijke gratis cloud dienst met de naam STACK geven ze je maar liefst 1000Gb aan gratis opslag. Na registratie krijg je een uitnodiging, dit kan wel een tijdje duren omdat de accounts stap voor stap worden toegevoegd op hun servers.


Uiteraard zijn en nog tientallen andere gratis cloud diensten, maar in mijn ogen vallen de hier boven genoemde toch het beste in de categorie beste gratis clouddiensten. Natuurlijk altijd zorgen voor een backup op meerdere plaatsen. Je vergeeft het jezelf nooit als je je foto’s of belangrijke documenten kwijt raakt. Mocht je nog een site missen in deze “beste gratis clouddiensten” lijst, laat gerust een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *