Menu Sluiten

Tips om energie te besparen

Energie is duur en daarom is het wel zo fijn om er niet teveel van te moeten gebruiken. Als je je bewust bent van het energieverbruik van apparaten dan kan je al een hoop besparen. Veel tips kent iedereen, maar er zijn ook talloze tips waar niet iedereen gelijk aan denkt en toch een hoop energie, dus geld kan schelen. Hier een overzicht met handige sites met tips om energie te besparen. Voor de duidelijkheid even onderverdeeld in categorie├źn.

CV ketel:

tips om energie te besparen thermostaat vrouw

De CV ketel is een echte grootverbruiker als het om energie gaat. Juist daarom is hier vaak veel winst te behalen. Het bewust worden is natuurlijk al een hele grote stap in de goede richting en bespaart al een hoop energie. Maar er is meer te besparen als je je wat verder verdiept in de CV installatie. 9 van de 10 CV ketels draaien op standaard fabrieksinstellingen en dit in de meeste gevallen niet de aller zuinigste.

Hieronder een paar handige sites met tips en sites voor degene die zich eens verder willen verdiepen in het “tunen” van hun CV ketel. Uiteraard alleen gaan doen als je weet wat je aan het doen bent. Zo niet, blijf er dan vanaf, je maakt het in sommige gevallen alleen maar erger!

 

Hier nog wat handige PDF bestanden met handige tips om energie te besparen.

 

PDF: Waterzijdig inregelen cv installaties

PDF: 100 energie bespaar tips

PDF: 66 energie bespaar tips

 

Binnenkort meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *