Menu Sluiten

Beste wintersport sites

Een overzicht van alleen de beste wintersport sites. Hieronder vind je alle info die je vóór vertrek en tijdens je vakantie nodig hebt. Of het nu gaat om informatie over skigebieden, de actuele sneeuwhoogte op jouw bestemming of de beste hotels of  appartementen, alles is hier te vinden. Ook even meekijken op de honderden live cams is tegenwoordig heel normaal en kan soms handig zijn.

beste wintersport sites screenshot sneeuwhoogte.nl


Sneeuwhoogte.nl

Dé nummer 1 wintersport site. Alle actuele sneeuwhoogtes en sneeuwverwachtingen, weerberichten, alle benodigde info over skigebieden, webcams en alle pistekaarten in PDF formaat. Fijne site met bergen aan info. Tevens handige app zodat je alles bij de hand hebt! Erg leuk aan de app vind ik persoonlijk de optie “Live updates” hier kan je foto’s bekijken die mede sneeuw liefhebbers hebben gepost en hier kan je vervolgens weer op reageren. Erg leuk als voorpret en soms erg handig om de actuele situatie te zien als je ook van plan was die kant op te rijden. Site hoort wat mij betreft dus echt bij de beste wintersport sites.


beste wintersport sites screenshot wintersporters.nl


Wintersporters.nl

Het trefpunt van honderdduizenden wintersportliefhebbers uit Nederland en België. Met onafhankelijke en actuele informatie over skigebieden, weer, sneeuwhoogtes, gear en alle andere zaken waar wintersporters behoefte aan hebben. Tevens een actief forum voor al je vragen en als je op zoekt bent naar een skimaatje. Tevens staan en vacatures voor de wintersport periode.


beste wintersport sites screenshot bergfex.com


Bergfex.com

Alle info over Europese skigebieden en heeft een eenvoudige accommodaties zoekmachine. Ook een enorme collectie aan webcams. Leuke aan deze site is dat je eerder gemaakte webcambeelden terug kan kijken, dit gaat zelfs tot 180 dagen terug. Leuk om te zien hoe een piste van groen naar wit gaat.


beste wintersport sites screenshot skiset.nl


Skiset.nl

Dé nummer één in skiverhuur en beschikt over een uitgebreid netwerk met 800 ski- en snowboardwinkels in 400 wintersportgebieden. Voor de volgende landen kunt u bij Skiset.nl terecht: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Andorra, Spanje, Duitsland, Bulgarije, Slovenië, Verenigde Staten en Canada. Voordelig van te voren al een goede keus maken met geschikt materiaal.


beste wintersport sites - screenshot dinsetting.com


Dinsetting.com

Een online calculator om de juiste DIN setting te vinden voor je ski bindingen. Handig voor als je een eigen set ski’s hebt. Wel zo veilig om niet zomaar blind wat in te stellen, maar dit even volgens de juiste berekening te doen. Daarna iets lichter afstellen is uiteraard geen probleem, maar pas op met een te zware afstelling. Een blessure aan enkel of knie is snel gedaan. (Engels talig)


beste wintersport sites screenshot sneeuwkettingen-online.nl


Sneeuwkettingen-online.nl

Verkoopt sneeuwkettingen van de merken Maggi, Pewag, Michelin, Thule, Husky, Spikes Spider en Weissenfels.  In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dus vertrek nooit zonder! Een artikel van de ANWB over sneeuwkettingen vind je hier


beste wintersport sites screenshot winterbanden.nl


Winterbanden.nl

Het grootste en goedkoopste banden assortiment van de Benelux. In veel landen zijn winterbanden verplicht. In Nederland (nog) niet, maar met winterbanden rij je wel veiliger bij lagere temperaturen, sneeuw en ijs, dus zeker geen verkeerde keuze om je banden voor de winter te wisselen.

Lees de regels over winterbanden per land in dit artikel van de ANWB


wintersport Frankrijk

Buiten de beste wintersport sites zijn en ook nog andere handige sites te vinden die ook zeker de moeite waard zijn:

Hieronder nog twee handige video’s met een duidelijke stap voor stap uitleg voor degene die zelf hun ski’s willen waxen en eventueel slijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *