Menu Sluiten

Torrent uitleg stap voor stap

Voordat we beginnen met deze torrent uitleg heb je een torrent programma nodig, ook wel client genoemd. Zelf gebruik ik altijd uTorrent en is hier te downloaden: utorrent.com Kies daar “uTorrent Free” Na installatie zal het programma zelf opstarten als er een torrent of “magnet link” aangeklikt wordt. Om leuke torrents te vinden kan je zelf gaan zoeken op een torrent site, maar kan ook een release blog bezoeken om te zien welke films, muziek of software er uitgekomen is.

Een duidelijke en goede site is rlslog.net (Release Log) en gebruik deze site ook maar even in deze torrent uitleg in combinatie met de bekende thepiratebay.se om de torrents vervolgens te downloaden….

torrent uitleg screenshot 1

Als je een film hebt gevonden en deze wilt downloaden selecteer je de complete releasenaam zoals hierboven is aangegeven met een pijl.

torrent uitleg screenshot 2

Deze naam even plakken in het zoekveld van The PirateBay en vervolgens nog even op “Pirate zoeken” klikken.

torrent uitleg screenshot 3

Er verschijnt een lijst met resultaten. Kies degene met de meeste seeders (SE)

In dit geval 530 seeders, dat zijn mensen die het bestand al compleet binnen hebben. De Leechers (LE) zijn de mensen die nog aan het downloaden zijn. Als seeders op “0” staat kan je het bestand ook niet compleet binnen halen. Zoek in dat geval nog even verder.

torrent uitleg screenshot 4

Daarna komt dit scherm. Klik vervolgens op “Get This Torrent” Dus NIET op de grote download knop!!!

torrent uitleg screenshot 5

Na het klikken komt deze popup. Klik op “Applicatie starten” en als je deze vraag niet meer wilt zien in het vervolg, vink dan even het vakje “Onthoud mijn keuze” even aan.

torrent uitleg screenshot 6

Nog even aangeven waar het bestand opgeslagen mag worden en klik op ok. De download zal nu starten. De snelheid is uiteraard afhankelijk van het aantal personen die het bestand aan het uploaden zijn.

torrent uitleg screenshot 7

En nu maar wachten!

Hoop dat deze torrent uitleg / tutorial duidelijk was, veel download plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *